AŞK için önce doğmak gerek

2015 Eylül ayında Ali Erdinç Başaran ve Bige Demirhan ile Kazdağları’nda Adem ile Havva Düzeni çalışması yaptık. Öyle güçlü, dönüştürücü, anlatılmaz yaşanır bir süreçti ki… Kalp çakrası açıldı, AŞK frekansında BİR olduk. Bu çalışmaya katılan çok sevgili Gül Kireklo öyle güzel kelimelere dökmüş ki deneyimini… Sizlere de ilham olması için paylaşmak istedim.

Bir başka Adem Havva Düzeni çalışmasında buluşmak dileğiyle, sevgilerimle…

Hande Akın

Çalışma detayları linkte…

http://www.benzamani.com/adem-ile-havva-duzeni-ali-erdinc-basaran-ve-bige-demirhan/

AŞK için önce doğmak gerek

Önce ‘Kendi’ni bul

Sonra Eş’ini

Gül KİREKLO

a1

Ayrılıkların, boşanmaların, aldatmaların, kalp kırıklarının, hayal kırıklıklarının her geçen zaman daha da arttığı günümüzde Ferhat gibi dağları delmesem de dağa çıkıp, Aşk Ol’manın formülünü sizler için yeniden yazdım. ‘Dağa mı çıktın’ diyenleri duyar gibiyim. Aslında bunun için dağa çıkmaya, dağları delmeye de hiç gerek olmadığını anladım. Aşkı arayanlar, kendini kaybedenler için Kazdağları’nda “Ben zamanı”nın kurucusu Hande Akın tarafından düzenlenen Adem&Havva Düzeni Semineri’nden çıkan formül çok basit. “Önce bir ‘Kendi’nle barış, önce bir ‘Kendi’ni tanı… Eski yaşadıklarının üzerindeki ağırlığına yol ver. Önce ‘Kendi’ni bul, sonra ‘Eş’ini. ”

AŞK İÇİMİZDE

Son günlerde kadın-erkek ilişkilerindeki denge bozuldu. Ayrılıklar boşanmalar, aldatmalar, kalp kırıkları, hayal kırıklıkları daha da arttı. Kadınlar erkek gibi davranmaya başladı, erkekler ise daha dişi oldu. Yüzyıllardır kalplere kazınan aşkın frekansı da böylece değişti. Kalplerdeki sevgi azaldı. Aşkını kaybeden, kentlerde yaşayan bir grup insan yoğun tempolu yaşamlarından uzaklaşıp, dağa çıktı ve kalbine baktı. Taaa Adem &Havva Düzeninden gelen kadın&erkek ilişkilerindeki aşkı keşfetmeye açtı kendini. Ve ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun dediği gibi “Aşk için ölmeli, aşk o zaman aşk” şarkısındaki gibi benliklerindeki kiri pası öldürüp, ‘aşk için doğmalı, aşk o zaman aşk’ realitesine döndü. Ve aşk yeniden doğdu. Aşkın zaten içimizde olduğunu keşfedip, yeniden dağdan yoğun tempolu kent yaşamlarına dönen, AŞK OLmaya niyet eden katılımcılardan biri de bendim.. İşte AŞK OL’manın izlenimleri.

AŞK YENİDEN DÜNYA İLE BULUŞTU

Aşk öyle yüce bir duygu ki bazen bir şarkı da alevlendi ses oldu. Bazen sevgiliye hasretlikte şiire döndü yangın oldu. Bazen sevgilinin koynunda ateş oldu. Bazen Aşık’ın yokluğu ölüme eş değer tutuldu. Peki ama Mecnun’u Leyla’ya için çöllerde yürüten, Ferhat’ın Şirin için dağları deldiği bu sevdalara ne oldu? Günümüzde emeksiz, aşksız bir kaybolmuşluk yaşanırken, evlilikler aldatma hikayeleriyle tam içinden çatlar oldu. Aşkla yanan ruh sıkıştı. İlişkiler günü birlik paylaşımlara dönüştü. Tam da bu noktada aşkın taa başlangıcına Adem&Havva’ya ilk elmanın yendiği aşkın dünya ile buluştuğu düzenden dünyaya bakmak için aşkı arayanlar Kazdağları’nda Endes Kampı’nda buluştu.

a2

AŞK İÇİN İÇİME DÖNDÜM

Ruhsal Şifacı ve Metafizisyen Eğitimci Ali Erdinç Başaran ve Bige Demirhan ile İlişki ve Yaşam Koçu Hande Akın’ın organize ettiği seminere turizmci, iş adamı, doktor, iş kadını, reklamcı gibi bir çok meslek grubundan katılımcı geldi. Endes Kampta ki ağaç evlerde konaklayan katılımcılar, Kazdağları’nın oksijen deposu atmosferinde farkındalık, şifa ve nefes çalışmalarıyla kalbine döndü. Kampın ortasından geçen minik minik balıkları içinde barındıran buz gibi dereye karıştı. 3 gün süren seminer boyunca ben de katılımcılar ile birlikte Adem&Havva’dan günümüze içimdeki aşkı aradım. Ali Erdinç Başaran, aşkın bir dengeden çok dengesizlik hali olduğunu söyleyerek, ilk önce katılımcıların anne ve babasıyla olan ilişkilerini kendi içlerinde yüzleştirdi. Ardından bugüne kadar evlilikleri, boşanmaları ve hayatlarına giren sevgilileriyle olan paylaşımlarını. İçlerinde travma yaratan ya da iz bırakan hikayelerin üzüntü, öfke, pişmanlık, suçluluk, kıskançlık vb. duygularını, yalnızlık, terk edilme, kaybetme korkularını temizledikten sonra katılımcıların yeni realiteleriyle yeniden doğmalarına alan açtı. Bige Demirhan da seminer boyunca dişiliğini unutan kadınları; hayatta tuttuğunu koparacak diye iş hayatında ve özel hayatta dişiliğini unutup erkek gibi davranmalarıyla yüzleştirip kendi doğasıyla buluşturdu. İlişki ve Yaşam Koçu Hande Akın da Aşk Ol’mayı, ilişkide eril dişil enerji dengesiyle, manipule etmeden, kontrol etmeden partnere alan tanımayı, önce kendine sonra partnere denge ile sevgi ve şefkati koşulsuz vermeyi, almayı anlattı.

ÖNCE DOĞDUM

Ben de seminerde aşkı arayanlar içinde kendi keşfime çıktım. Ve “Güzel bir ilişki için önce kendini doğurman gerekir . Kendini tanımladığında kendin olduğunda aşkı da Adem’i de Havva’yı da buluyorsun aslında bunun için içsel arınma ya da duygusal detoks şart. Bu da ruhumuza, bedenimize ağırlık yapan duygu katmanlarını serbest bırakmaktan geçiyor. Örneğin babamızla , annemizle ilişkilerimiz nasıl? İlk flört ettiğimiz kişiyle aşka ilk temasımız nasıl oldu ve içimizdeki çocukla aramız nasıl? sorularının yanıtını verince gerçek eşimizle ilahi akışta buluşuyoruz ” keşfinden geçtim.

 

SONRA AŞKIN FORMÜLÜ YAZDIM

Ve “Ben zamanı” okurları için yeniden Aşk Ol’manın formülünü yazdım.Ayrılıkların, boşanmaların, aldatmaların, kalp kırıklarının, hayal kırıklıklarının her geçen zaman daha da arttığı bu zamanda işte formül:“Önce bir ‘Kendi’nle barış, önce bir ‘Kendi’ni tanı… Eski yaşadıklarının üzerindeki ağırlığına yol ver önce. Önce ‘Kendi’ni bul, sonra ‘Eş’ini. Ve Aşk Ol doğ .”

VE AŞK OL’UP KENTTE İNDİM.

Seminerde her şeyden sıyrılıp kendin olarak bir eş ile yol almaya hazır mısın? sorusunun cevabı da arandı. Sadece olduğun gibi olarak, kendin olarak, ne bir eksik ne bir fazla. Tüm dürüstlüğünle, samimiyetinle, cesaretinle. Olduğun gibi kendin olarak bir ilişkiye hazır mısın? sorusu soruldu. Yaşadığın ilişkide kendini olduğun gibi ifade etmeye hazırlanıldı. Kişiyi mevcut ilişkisinde tam huzur ve mutluluk halinden alıkoyan kalıpların şifalanmasına destek verildi. Katılımcıların 4. çakra Aşk frekansına açılımı için enerji inisiyasyonları yapıldı. Tantra öğretisinden bilgiler sunuldu ve ‘kendi’nle ve ‘eş’inle uyumlu bir beraberlik için gerekli farkındalık sağlandı. Kendini bulan katılımcılar AŞK OLup eşiyle buluşmak, tanışmak için kentlerdeki yaşamlarına döndü..

a3



0:00
0:00